След като от кабинета на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши съобщиха, че

...
След като от кабинета на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши съобщиха, че
Коментари Харесай

Кои са разследваните от Европрокуратурата фирми?


След като от кабинета на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши оповестиха, че са иззели строителна техника у нас за 6 млн евро поради възможни злоупотреби с евросредства, инспекция на NOVA откри кои са компаниите, станали обект на следствие в Люксембург. 

В началото на тази година Министерството на нововъведенията и растежа е предало материали на Европейската прокуратура за възможни злоупотреби с евросредства, сподели отрасловият министър.

“Още от януари месец работим доста интензивно и даваме доста материали на Европейската прокуратура по всички досиета, за които те ни питат и се надяваме да има спомагателни резултати скоро ”, сподели Даниел Лорер. 

Само преди дни от кабинета на Лаура Кьовеши оповестиха, че са иззели строителна техника за 6 милиона евро, закупена с европари. Във фокуса на следствието са 9 компании, за които има подозрения, че са показали неистинен документи, с цел да получат финансиране от Брюксел. От наши източници научаваме хипотетичните имена на компании, които се проверяват. След информация в Търговския указател решаваме да проверим и кой живее на адресите на сдруженията.

Първа спирка се оказва жилищен блок в столичния квартал „ Люлин ”. Прави усещане, че две от разследваните компании са регистрирани със седалище в два прилежащи блока в столичния квартал „ Люлин ”. Оказва се, че общо 4 от 9-те компании са регистрирани в „ Люлин ”. Един от блоковете в квартала е бил посетен от проверяващи от ГДБОП преди няколко дни. Мъж, който живее в блока твърди, че за компания „ Амбър Ойл ” и шефката й Виолета Захариева научил от полиция.

Други две от разследваните компании са в центъра на София. Офисите им от години били необитаеми, описват съседи.

“Полицаите идваха и си отидоха, тъй като се оказа, че не е тук ”, споделя жена от блока. 

Една от компаниите е записана на този адрес в столичния квартал „ Овча купел ”. Хората обаче описват, че тази къща е била продадена преди няколко месеца.Освен в София, следствието и стигнало и до компания за Перник. По неофициална информация става дума за техника, употребена в несъгласие при строителството на газопровода „ Турски ” поток ” и при градежа метрото в София. 

“По наш разбор проблемите са почнали още при програмирането на тези оперативни стратегии преди време ”, сподели министър Лорер.

От Европейската прокуратурата отхвърлят повече информация за следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР